суббота, 20 марта 2021 г.

Переплет для мініка. МК Оксани Кузьмич

Всім привіт! Сьогодні з вами я, Оксана Кузьмич. Цього разу я розкажу вам, яку палітурку (переплет) я використовую в мініальбомах. Нещадавно я працювала над великим проектом, після якого в мене залишилось багато обрізків паперу із колекції "Вaby doll" . На великий повноцінний альбом недостатньо, а от на мінік в саме те!

Мій мінік буде на 5 розворотів. Нам знадобиться 2 відрізки дизайнерського картону, в мене щільністю 300г\м2. Перший: 30.5см х 12см, другий: 31.5см х 12см. Перший відріз бігуємо за схемою, що наведена нижче: перша лінія на відстані 150мм від початку, друга - через 5мм від першої. Я планую використовувати плоский декор, тому мені перемички між сторінками в 5мм достатньо. Якщо плануєте об'ємний декор - робіть перемичку 10мм.



Другий відріз за наступною схемою: перша лінія 150мм від початку, а друга на відстані 15мм від першої.




Складаємо наші листки по лініях бігу, перший листок вставляємо вдругий і склеюємо між собою. Далі клеїмо цю конструкцію на відріз тканини, відріз повинен бути таким, щоб після приклеювання палітурки, в нас лишилось по 2см вільної тканини з кожного боку. За них будемо вклеювати палітурку в обкладинку. Для надійності прошиваємо на машинці перемичку між кожним розворотом.


Ну а далі починається творча частина. Формую сторінки із залишків паперу. Далі нарізаю рамки і роблю конверти, які буду розміщати на розворотах. Щоб зробити роботу цікавішою, прошиваю все на машинці. Ну і нарешті декорую сторінки висічками, чіпбордом і всім чим душа побажає)

От і все, вклеюю сторінки в палітурку, палітурку в обкладинку і наш мінік готовий! Він класно підійде для дитячих фото, яких завжди так багато.


Спробуйте і ви зробити подібний альбомчик. Адже для нього потрібно зовсім небагато часу і матеріалів, а результат вас обов'язково порадує!
Бажаю всім багато натхнення і приємної творчості.

Комментариев нет:

Отправить комментарий